Välj en sida

På Bykrogens restaurang i Österslöv utanför Kristianstad blir man positivt överraskad när man kliver in genom entrén. Matsalen är vacker och mycket rymlig och hela lokalen andas atmosfär. Råvarorna i maten kommer i huvudsak från bygden och matsedeln är uppbyggd efter tillgång och årstid. Här äter man lika gärna en skånsk 10-rätters tapas eller varför inte en genuin gåsamiddag. Hur kom det sig då att man mitt ute i ingenstans satsade på en riktigt fin restaurang?

För ca 100 år sedan i den lilla byn Österslöv byggdes det en stärkelsefabrik, den lades dock ner på 60-talet. I närheten bodde en pojke som hade en vision att öppna ett pensionat eller liknande dit människor kunde komma för att äta och sova gott. De flesta var dock mycket skeptiska att det skulle kunna fungera.

”Att öppna ett sånt ställe – i Österslöv? Det går aldrig!”

Men pojken gav inte upp, en dag gjorde han slag i saken och köpte den gamla nedlagda stärkelsefabriken och 2001 var Bykrogen klar för att öppnas. Längs vägen har nya idéer dykt upp och förverkligats, något som format Bykrogen till den personliga och gemytliga plats den kommit att bli.